VÄRLDSPREMIÄR PÅ PSL-bloggen!

23-10-2013


Min flickvän Anna Hansen som gör musik under namnet ”Volcanic fields” har lånat lite material från mitt pågående konstprojet som resulterade i en video till hennes första släppta låt ”I feel it too” som nu ligger på SVT-play.

Så här skrev PSL redaktionen:

Volcanic Fields hemsida är tom på information, vilket tyder på att det råder stort hemlighetsmakeri kring projektet. Vad vi däremot känner till är namnet på personen bakom: göteborgaren Anna Hansen. ”I Feel It Too”, är ett sprillans nytt smakprov av hennes nya soloprojekt.
Först och främst: Det låter fantastiskt.

Den avskalade balladen är inspelad tillsammans med Filip Leyman (som tidigare producerat Anna von Hausswolf), och trappas upp i slutet av Albert af Ekenstams mäktiga gitarr. Albert har för övrigt samarbetat med artister som Sumie Nagano, en annan PSL-premiärare.

I videon, som utspelar sig i en ödesmättad öken, möter vi en medelåldersman som rastar en köttkotlett och besöker en barberare medan svetten rinner. Vi blev själva inte kloka på denna Roy Andersson-esque stämning och bad Anna Hansen berätta lite mer:

”Tanken var redan från början att skapa en episk video med ödesmättade bilder av öken och ensamhet. Jag har använt bilder som hör till ett större konstprojekt som min pojkvän Per-Henrik Mäenpää jobbar med. Den är filmad av honom i Boneville Saltflats, Utah, USA. När jag såg bilderna insåg jag hur rätt det skulle kännas till min video, så jag frågade om jag fick välja bland hela hans material. Vi satte oss ner och valde ut passande bilder och klippte ihop videon tillsammans.”

/Redaktionen