Utrotningshotad faluröd med vita knutar.

Det känns lite vemodigt…När jag lämnade de fina handmjölkande ”Kokvinnorna”  Britt och Inger i Knäred idag. Efter mitt femte och sista Ljudupptagnings-besök hos dom, så insåg jag att jag fått ynnesten att lära känna två människor som jag aldrig annars hade träffat. Britt i lagårn så här dagarna innan Julafton kändes lite som en julkrubba med all snö som låg som ett tjockt vitt täcke över gården. Och Inger i sitt hus några kilometer bort samma sak, fast lite mer 2010. Två tuffa brudar helt klart! Systrarna från Sibbalt. Det som faschinerar mig mest är den inneboende råstyrkan som dessa fantastiska två överlevare har i sig. Något som övriga Sverige kommer få ta del av när filmen visas på Folkets Bio och SVT under 2011. Exotiskt målat med faluröd färg och vita knutar. Bilden är tagen hos Britt i lagårn precis innan jag åkte hem.