Fyra stolta gubbar i Flathult och Landet som inte längre är

Experimentfilmen är klar! En meditativ resa genom landet som inte längre är. Helt klart ett av de roligaste originalmusik/ljuddesignjobb jag gjort. Bilden är tagen hemma hos Peter Gerdehag i Flathult strax innan världspremiären på biograf SAGA. Från vänster: Kjell Tunegård SVT, Peter Gerdehag, Olle Häger SVT och Jag Per-Henrik Mäenpää. Här finns en recension som gav 4 av fem i betyg. Mer om filmen:
Peter Gerdehag har följt livet på gården Kroxhult 1:4 i Kristdala socken med stillbildskamera i 31 år och med filmkamera de senaste elva. Ingen har någonsin dokumenterat en gård under så lång tid i Sverige – och så ofta. Detta är en helt unik dokumentation.
Filmen är en stillsam hyllning till vårt kulturarv och till de småbönder, som vi alla härstammar från. Familjen Caremalm blir symbolen för alla de jordbrukare som verkat innan den moderna tiden svepte in och skingrade traditionen för alla tidens vindar. Filmen blir ett epos i det lilla, en berättelse om några få människor, som samtidigt avspeglar de stora förändringarna.
Olle Häger och Kjell Tunegård, det legendariska radarparet på SVT, har digitaliserat de nästan 300 timmarna film som Peter Gerdehag har producerat.
Jag har komponerat musiken och gjort ljuddesign samt slutmix. På Cello gästar Lena Bohlin. Filmen hade biopremiär på Sagabiografen i Oskarshamn. Den kommer ha tv-premiär på SVT på nyårsdagen 2012.