Fången – en film om Dawit Isaak

Det är inte så ofta men ibland händer det. Att jag blir berörd av ett jobb så jag får svårt att sova. Det hände nu när jag ljuddesignade SVT:s söndags dokumentär ”Fången” – en film om Dawit Isaak” . En film av Gellert Tamas (Lasermannen, De apatiska flyktingbarnen) och Maria Magnusson (Babel SVT). Musiken till filmen har jag komponerat i somras. När jag satte igång med ljudmixen så visste jag inte så mycket om historien om Dawit Isaak. Men nu efter att ha blivit upplyst om hur det kan gå här i livet för en del människor som kämpar för en för oss så självklar rättighet så skäms jag att jag inte vet mer, eller rättare sagt inte gör ett skit åt det…Det här är verkligen nåt att tänka på när man klagar på dålig uppkoppling eller taskigt väder. Missa inte filmen om Dawit Isaak och hans familj nu på söndag 20:00 på SVT 2. Ikväll när vi går och lägger oss så gör han också det. I en smutsig cell i Eritreas värsta fängelse. 10 år har passerat utan åtal eller rättegång.