Kokvinnorna Sverigepremiär!

Det börjar närma sig Svensk biopremiär för långfilmen ”Kokvinnorna”. Närmare bestämt den 18:e Februari på klassiska Biograf Zita på Birgerjarlsgatan i Stockholm (Folkets bio). Det är ännu ett fotografiskt mästerverk av Peter Gerdehag, känsligt editerat av Tell Aulin och producerat av Lasse Rengfeldt/Malcolm Dixelius (Deepsea prod.), En långfilm i samarbete med Svenska filminstitutet och SVT. För mig är denna filmen väldigt speciell då jag under mina ljudupptagningsresor lärt känna de två huvudpersonerna i filmen ganska väl. Systrarna Britt och Inger. Samtidigt som jag har spelat in vindar, kossor och syrsor på deras gamla gård, så har jag haft gott om tid att känna in platsen, fundera och lyssna in mig. Inte bara på ljuden utan även deras historia. Det har jag tagit med mig till studion och komponerat  musiken på. För mig är det en ynnest att få jobba på detta sätt, och samtidigt ett bevis på hur bra det kan bli när musiken växer fram ”inifrån” under processen, istället för att läggas på ”utifrån” i slutet. Jag kommer sammanställa en skiva med soundtracket som kommer finnas till salu vid premiären. Ev. också på itunes. Men först ska jag ljudlägga denna biomixen i 5.1… i ESCAPISIMO 5.1. Fortsättning följer!