Lycklig ända in i själen på riktigt

Det är inte många jag kan säga det om här i det moderna storstadslivet. Men Britt var en av dom. Utan tvekan. När jag satt på en höbal i hennes lagård medans korna stirrade på oss och andades tungt, så kunde det vara tyst i flera minuter utan att nån av oss sa nåt. Det var som att lagårn var ett eget universum med sin egen tid och istället för stjärnor så var det bajsflugor. Något liknande lugn har jag aldrig känt förut. Som att sitta i en Chesterfieldfåtölj i ett mysigt gammalt bibliotek med öppen spis som sprakar med en konjak och fin cigarr och bara få vara… Britt gick bort för någon vecka sen och jag är glad att jag fick lära känna henne och att hon fick somna in hemma som hon själv ville. Nu får hon träffa fille igen. Vila i frid Britt, jag glömmer dig aldrig. Nu går hon och sjunger på ängen med alla korna och plockar sina blommor. Britt Georgsson blev 78,5 år gammal.